VENITURI PASIVE & DREPTURI DE AUTOR

Drepturile de autor rămân în întregime ale tale

...în timp ce tu garantezi că: - lucrarea a fost scrisă în întregime de tine sau că deții drepturile de autor în întregime și - că lucrarea a obținut minim nota 8 în cadrul instituției evaluatoare

Câștigi Până la 55% din PREȚul net de vânzare AL EBOOK-ului

...și până la 35 % din prețul net de vânzare al lucrării tale în engleză, 10% din colaborarea cu bibliotecile online partenere și 15% din vânzările de audiobook

lucrarea ta este distribuită ca ebook în cele mai mari librării online

...pe Amazon.com, iBooks Store, Barnes & Noble, Google Books (include vânzări către clienți din SUA, Canada, UK, Germania, India, Franța, Spania, Japonia, Brazilia, Mexic, Australia ș.a.)

 

                       VENITURI DIN DREPTURI DE AUTOR: CE ȘI CUM CÂȘTIGI

Veniturile din drepturile patrimoniale de autor sunt plătite trimestrial în contul tau bancar sau de PayPal. Primești până la 35% din prețul net de vânzare al lucrării tale, care reprezintă prețul retail minus taxe (TVA etc.) și eventuale comisioane către parteneri. În unele cazuri, magazinele online distribuitoare de carte electronică impun un preț propriu, de aceea valoarea acestuia poate varia.

Lucrarea ta în română este distribuită pe site-ul editurii Publicama, iar cea
 în engleză pe Amazon.com, iBooks Store, Kobo (include vânzări către clienți din SUA, Canada, UK, Germania, India, Franța, Spania, Japonia, Brazilia, Mexic, Australia ș.a.).

Vânzările de carte audio (audiobook) pe care le înregistrează lucrarea ta (dacă se aplică), îți aduc venituri din drepturi de autor în valoare de 15%. 

În cazul vânzărilor efectuate prin biblioteci online, care închiriază pe an licența de distribuție a cărtii tale, acestea generează pentru tine o redevență platibilă anual de 10% din prețul net pe care îl afișează aceștia (preț net = preț retail minus taxe și eventuale reduceri pe care aceștia le aplică cititorilor).

Echipa noastră actualizează permanent lista partenerilor prin care alegem să-ți distribuim lucrarea, adăugând mereu cele mai eficiente canale de distribuție în lanțul nostru de publicare. O listă completă a partenerilor și veniturilor din drepturile patrimoniale de autor acordate urmează să însoțească trimestrial raportul de vânzari din cadrul panoului tau de administrare al contului de autor.

Este de notat faptul ca toate aceste venituri din drepturile patrimoniale de autorse adună, suma lor putând să îți asigure un venit pasiv foarte comod, poate nu din primele luni, însă după cum știi, răbdarea se răsplătește.

Citește aici contractul de autor

Contractul cu autorii noștri este unul avantajos pentru ambele părți și îți garantează protecția deplină a drepturilor de autor în vigoare în România.

Sursa imaginii: WOCinTechChat, Icon Finder

   DREPTURILE DE AUTOR

Contractul cu editura noastră prevede că drepturile exclusive de autor precum și drepturile de folosință  pentru documentele pe care ni le predai spre evaluare și publicare sunt și rămân în întregime ale tale.  Asta înseamnă în primul rând, că lucrarea a fost creată în întregime de tine, dar și că nu ai folosit surse ce nu apar în bibliografie. Presupunem de asemenea și că drepturile exclusive de publicare nu au fost cedate anterior unei alte companii.

Te rugăm să trimiți documentul lucrării tale academice doar după ce aceasta a fost notată oficial cu minim nota 8 în cadrul academic în care esti/ai fost înmatriculat. Această condiție nu se aplică eseurilor științifice și cărților originale, care nu fac obiectul unei evăluări academice. Pentru a evita probleme legale te rugăm să verifici dacă toate sursele protejate de drept de autor sunt citate în mod corect, este vorba aici de citatele directe, dar și de cele indirecte, precum și de imagini sau diagrame folosite. Te rugăm să elimini orice imagine care nu servește decât unui scop decorativ, cum ar fi de exemplu o imagine de copertă. 

Dacă lucrarea ta conține informații interne despre o anumita companie, te rugăm să soliciți o declarație de acord scrisă din partea acesteia, înainte de a ne trimite lucrarea ta spre publicare. Ca alternativă la aceasta, poți decide să elimini sau să publici aceste informații, fără să mai numești compania.

Dacă lucrarea conține interviuri, te rugăm să le faci intervievaților public numele real, doar dacă aceștia și-au exprimat acordul pentru publicarea acestuia. În caz contrar, te rugăm să-l elimini din documentul pe care ni-l trimiți.

Pentru întrebări te rugăm să contactezi echipa editorială la redactie@publicama.ro